Over ons

Stratelligence bestaat sinds 2006 en is gevestigd in Leiden. De oprichters van Stratelligence hebben tot en met 2006 bij RAND gewerkt. Stratelligence zet de traditie van RAND voort waar het gaat om een onafhankelijke en integrale aanpak van complexe vraagstukken. Wij ondersteunen klanten met evidence-based consultancy bij het maken van strategische beslissingen.

Typische vraagstukken die Stratelligence worden voorgelegd, zijn complex van aard en vereisen een integrale aanpak. Vaak gaat het om projecten waarvoor een standaardaanpak niet werkt maar nieuwe, creatieve oplossingen nodig zijn. De onderwerpen waarmee we ons bezighouden liggen op het snijvlak van economie, technologie en strategie.

Stratelligence beschikt over personeel met een kwantitatieve achtergrond en ervaring op het gebied van beleids- en financiële analyses. Daarnaast werkt Stratelligence met een netwerk van freelancers om waar nodig additionele ervaring en kennis bij haar projecten te betrekken.

 

Stratelligence kenmerkt zich als een bureau met een flexibele instelling om het optimale resultaat te behalen. Wij denken actief mee met de klant om samen tot het gewenste eindproduct of de passende oplossingen te komen. Het proces dat leidt tot inzicht in het probleem en de oplossing dichterbij brengt, is altijd pragmatisch en steeds nauwkeurig afgestemd op de typen problemen, de behoeften en referentiekaders van de klant.

Op 1 september 2016 hebben we het 10-jarig bestaan van Stratelligence gevierd met een minisymposium over het thema: Innovaties in beleidsevaluatie: hulpmiddelen bij een duurzame investeringsagenda. Als u benieuwd bent naar de presentaties van het symposium, kunt u mailen naar info@stratelligence.nl, dan sturen we u de presentatie(s) van uw keuze toe.